Setup masterclass part 1 & 2

Next date to be announced

Under en hel dag (del 1+2) kommer du att få ta del av mina unika kunskaper som basbyggare och gitarr.  På ett enkelt och pedagogiskt sätt  visar jag dig steg för steg hur du kan vårda och justera dina instrument. I en liten grupp får du chansen att ställa frågor, individuell hjälp och praktiska tips och råd. Allt du lär dig kommer du att kunna göra på egen hand framöver, vilket sparar både tid och pengar för dig. Efter denna kursdag kommer du att ha den bästa kompetensen för att själv kunna ta hand om dina käraste ägodelar, så att de håller livet ut.

Kursen innehåller bl a:

Del 1 (FM)

 • Strängmontering på rätt sätt.
 • Stämskruvar, hur du kan få dem att prestera bättre och hålla längre.
 • Sadeljustering.
 • Halsjustering – olika typer av dragstänger och hur de fungerar.
 • Justering av stall. Olika typer av stall och vad de gör bra.
 • Halsficka – hur man skimsar på rätt sätt vid behov.
 • Greppbrädesvård.
 • Skydda lack och bibehåll värdet.

 

Del 2 (EM)

 • Bandvård och polering
 • Bandslip på rätt sätt.
 • Kantslipa banden för att slippa vassa kanter inkl avrundning.
 • Hur ställa in trussrod inför bandslip.
 • Kröning av band inkl polering.

Tidsplan:

 • 8.30 Samling och Frukost inför DEL 1
 • 9.00 Workshop DEL 1
 • 12.00-13.00 Lunch (som vi bjuder på!)
 • 13.00-16.00 Workshop DEL 2

Plats:
Unicornbass ateljé, Baldringevägen 379-45 i Baldringe, 10km norr om Ystad.

Kostnad:

Del 1:  1600:-   Del 2:  1800:-   Både del 1 och 2   3000:-

Är du en Unicornbass-ägare så får du 10% rabatt på kursavgiften.

Läs mer om kursdeltagarna och vad de tyckte om kursen: http://basistforum.se/forum/viewtopic.php?f=11&t=183

Har du några frågor får du gärna kontakta mig på tel 0731-51 07 88 eller skicka ett mail till info@unicornbass.se

Varmt välkommen!

signatur

Christian Olsson, Unicornbass.

Möjligheten att få ta del av Christians kunnande och erfarenhet är ett fantastisk erbjudande i en djungel av “experter” där ute. Att man dessutom träffar fantastiska basister och bjuds på god mat gör detta till en av de bästa lördagarna jag haft. – Fredrik B.

Christian är en fenomenal ”luthier” som generöst delade med sig av sitt kunnande.
Det som slog mig mest var hur han lyckades få kursdeltagarna att våga ge sig på saker som tidigare verkat lite ”skrämmande” och ”svårt”.
Det var en mycket lärorik kurs värd varenda krona. -Fredrik K.

Christians entusiasm och trygghet i sin profession gav mig modet att övervinna min rädsla och därmed respekten för fabriksarbetet på mina basar. Att det fanns så mycket mer att hämta i dem. Christian förser dig med kunskapen och självförtroendet att både lyfta dig själv och dina instrument till en högre nivå. -Henrik E.

Anmäl dig till Steg 1 här:

  IMG_5617

  Denna elev valde att fördjupa sig i “sadelmakeri”. Utmärkt resultat och han sparar  ca 600-1000:- varje gång han gör liknande saker på sina basar.

  IMG_5610

  Eleven valde här att fördjupa sig i bandslipning och gör här ett bättre jobb än de flesta gitarrshoppar runt i landet. Han sparar ca 1000-1500 varje gång det är dags för bandslip och setup.

  IMG_5606

  Att arbeta med ditt instrument i en fullutrustad verkstad en hel dag med likasinnade blir ett minne för livet! Värde: Ovärderligt!

  Välkommen till en spännande dag på Unicornbass!

  Här kommer lite information som kan vara bra att veta innan kursdagen:

  P8080002

  Kläder

  Oömma, ta med andra ord inte dina finkläder denna dag. Det finns möjlighet att byta om när du väl är här. Ta gärna med ett förkläde om du vill, som är ett bra skydd för dina kläder.

  DSC_0039

  Instrument

  Ta max med 2 instrument, gärna de du har lite problem med. Med det menas inte dem där halsen knäckts, kroppen är i 5 bitar osv.

  IMG_7495

  Boende

  Det finns många bra alternativ i Ystad, allt från charmiga B&B till lyxigare hotell. Det tar ca 20 minuter att köra från Ystad till Unicornbass i Baldringe. Alla alternativ hittar du här på booking.com

  IMG_7265

  Skjuts från Ystad

  Många åker till Ystad med tåg och därför hämtar jag gärna de som behöver skjuts kl 8.30 på kursdagen för vidare transport till Unicornbass i Baldringe. Bara meddela mig i god tid innan så att jag kan planera in det.

  IMG_7524

  Betalning

  Betalning sker kontant på plats mot kvitto. Jag kan även fakturera t ex företag och skolor. Kom ihåg att uppge faktureringsadress i god tid så att betalningen kommer fram innan kursdagen.

  Hitta hit

  Att hitta hit är lätt.
  Från Ystad: Kör norrut via väg 13. När du är i Sövestad efter ca 7 km så sväng in höger mot Baldringe, (inte första mot Högestad!). Kör 3,8 km exakt på grusvägen (Baldringevägen) tills du ser en större blå brevlåda på vänster sida (väg nr 42 Baldringe Ängar). Där svänger du in och kör 4oo m tills du ser ett korsvirkeshus på vänster sida. Unicornbass atelje ligger bakom bostadshuset.