Masterclass - setup - steg 2

Nästa kursdatum lördagen den 12/1 - 2019
DSC_0005

På denna kurs kommer vi att gå på djupet med de kunskaper, som du tillägnade dig under Steg 1 (eller införskaffat på egen hand). Därför är deltagarantalet begränsat till 2 personer – allt för att kunna ge dig individuell handledning och support under hela dagen. Du kommer t ex att få veta hur du med enkla medel kan reparera lackskador, fräsa ut till nya mikar (med bättre resultat än vad finsnickare normalt gör) och enkla intrimningstips som gör din bas otroligt bra och rolig att spela på. Jag kommer att dela med mig av min mångåriga erfarenhet som basdesigner, vilket gör att du får med dig fördjupade insikter och avancerade kunskaper i instrumentteknik. I framtiden kommer du själv att kunna justera, modifiera och reparera din bas på samma sätt som proffsen gör!

DSC_0015

Här är tex en sak som du kan lära dig, att sätta stall rakt. Med hjälp av enkla medel som på bilden – en linjal – får du lära dig att göra denna till synes enkla operation på rätt sätt. Med rätt typ av borr (beroende på träslag),  rätt dimensioner och rätt typ av försänkare får du ett stall, som sitter där det ska.

DSC_0007

Att göra exakta fräsmallar är en konst. Du kommer under dagen att få lära dig hur du kan göra mallar inte bara på ett enkelt sätt utan även med en exakthet som du inte trodde var möjlig. Denna fräsmallen är till en soapbar mik.

DSC_0002

Det är inte bara kul att plugga hål – det ger även självförtroendet en boost!  Du slipper dessutom att använda trästickor och lim, vilket ger en oexakt skruvhålsbild. Detta sätter inte bara halsfickan under stress utan kan i värsta fall orsaka sprickor. Lär dig göra hål på ett roligt sätt och lär dig det rätt, en gång för alla! 🙂

DSC_0036

Proffsen vet hur man hanterar verktyg på ett rätt och säkert sätt, för att uppnå bästa resultat. Kursdagen ger dig kunskap om olika verktyg och hur  de ska hanteras, så att du kan jobba lugnt och säkert. Och du kommer att upptäcka så mycket du kan göra med enkla verktyg och jiggar, när du har kunskapen som behövs.

DSC_0068

Om du vill kan du även lära dig att banda på rätt sätt och med rätt verktyg. Detta  tar år av träning att bemästra, men jag kan ge dig ett försprång genom min mångåriga kunskap och erfarenhet av detta. (Något som du inte kan få genom YouTube videos …) Vill du banda om din bas, så tillkommer det en kostnad för bandstavar.

best finishes used

Lär dig att enkelt reparera lackskador och grunderna i lackering. Det viktigaste för att få ett riktigt bra resultat är ett gediget grundarbete. Det kan ta tid och man måste vara noggrann, men är verkligen värt allt besvär!

Tidsplan:

 • 9.00 Samling och uppstart
 • 9.30 Workshop time
 • 12.00 – 13.00 Lunch (som vi bjuder på!)
 • 13.00 Workshop time
 • 18.00 Avslutning

Plats:
Unicornbass ateljé, Baldringevägen 379-45 i Baldringe, 10km norr om Ystad.

Kostnad:

3 990 kr inkl fmfika, lunch, emfika och förbrukningsmaterial.

Är du en Unicornbass-ägare så får du 10% rabatt på kursavgiften.

Har du några frågor får du gärna kontakta mig på tel 0731-510788 eller skicka ett mail till info@unicornbass.se

Varmt välkommen!

signatur

Christian Olsson, Unicornbass.

 

Anmäl dig till Steg 2 här:

  DSC_0037

  Välkommen till en spännande dag på Unicornbass!

  Här kommer lite information som kan vara bra att veta innan kursdagen:

  P8080002

  Kläder

  Oömma, ta med andra ord inte dina finkläder denna dag. Det finns möjlighet att byta om när du väl är här. Ta gärna med ett förkläde om du vill, som är ett bra skydd för dina kläder.

  DSC_0039

  Instrument

  Ta med max 2 basar, de instrument du helst vill förbättra.

  IMG_7495

  Boende

  Det finns många bra alternativ i Ystad, allt från charmiga B&B till lyxigare hotell. Det tar ca 20 minuter att köra från Ystad till Unicornbass i Baldringe. Alla alternativ hittar du här på booking.com

  IMG_7265

  Skjuts från Ystad

  Många åker till Ystad med tåg och därför hämtar jag gärna de som behöver skjuts kl 8.30 på kursdagen för vidare transport till Unicornbass i Baldringe. Bara meddela mig i god tid innan så att jag kan planera in det.

  IMG_7524

  Betalning

  Betalning sker kontant på plats mot kvitto. Jag kan även fakturera t ex företag och skolor. Kom ihåg att uppge faktureringsadress i god tid så att betalningen kommer fram innan kursdagen.

  Hitta hit

  Att hitta hit är lätt.
  Från Ystad: Kör norrut via väg 13. När du är i Sövestad efter ca 7 km så sväng in höger mot Baldringe, (inte första mot Högestad!). Kör 3,8 km exakt på grusvägen (Baldringevägen) tills du ser en större blå brevlåda på vänster sida (väg nr 42 Baldringe Ängar). Där svänger du in och kör 4oo m tills du ser ett korsvirkeshus på vänster sida. Unicornbass atelje ligger bakom bostadshuset.